Full 1
KS Speeltoestellen

Inspectie speeltoestellen

Full 1

Werkwijze

2. Afspraak inplannen

3. Uitvoer inspectie

4. Inspectie rapport

5. Onderhoud en eventueel reparatie

6. Digitaal logboek

Inspectie speeltoestellen

Bij KS-speeltoestellen begrijpen we hoe cruciaal het is om de veiligheid van speeltoestellen, sportzalen en speelgelegenheden te waarborgen, zodat kinderen zorgeloos kunnen genieten. Daarom bieden wij professionele inspectiediensten aan. Na een grondige inspectie stellen wij een duidelijk inspectierapport op, inclusief eventuele gebreken en aanbevolen reparaties. Dit rapport wordt overzichtelijk gepresenteerd, zodat alle inspectiedata gemakkelijk terug te vinden is. Tevens stellen wij een digitaal logboek samen om de voortgang bij te houden en te zorgen voor een gestructureerd overzicht van alle inspecties, reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Zo bent u van A tot Z ontzorgt op het gebied van uw speeltoestellen.

Wat zijn de veiligheidseisen van speeltoestellen?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kijkt toe op het veiligheidsbeleid van alle speeltoestellen in Nederland. Volgens Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS artikel 14 en 15) moeten speeltoestellen in de (semi-)openbare ruimtes veilig zijn.

Als beheerder van de speeltoestellen bent u dus verantwoordelijk voor de veiligheid van deze speeltoestellen. Dit houdt in dat er een beheersplan is en dat deze nagekomen dient te worden. Verder zal er goed onderhoud nodig zijn en dit dient bijgehouden te worden in een logboek of actueel dossier.

Certificaat speeltoestellen

Verder moet een speeltoestel altijd voorzien zijn van een certificaat. Meestal wordt dit erbij geleverd door de fabrikant van het toestel. Mocht dit niet zo zijn dan moet dit éénmalig gekeurd worden door een Aangewezen Keuringsinstelling (AKI). Daarna worden de speeltoestellen jaarlijks onderhouden door een inspectiebureau.

Waar wordt op gelet bij een inspectie?

Bij KS Speeltoestellen voeren we inspecties uit op diverse elementen, waaronder het speeltoestel, de funderingen en de ondergrond. Bij het inspecteren van speeltoestellen kijken we naar verschillende aspecten, zoals slijtage van diverse onderdelen, aanwezige beknellingen en stabiliteit van het toestel. Voor funderingen en ondergronden ligt de focus voornamelijk op bodemvrijheid, zichtbare funderingen en de mate van demping van de ondergrond. Dit zijn enkele voorbeelden; tijdens een inspectie worden nog tal van andere aspecten grondig beoordeeld.

Wat zijn de verschillende soorten inspecties?

Er zijn verschillende soorten inspecties waar KS Speeltoestellen in gespecialiseerd is. Onderstaand zetten we ze even op een rijtje en lichten we deze kort toe.

Veiligheidsinspectie

Dit is de jaarlijkse hoofdinspectie. Hierin zullen we het veiligheidsniveau van de speelvoorzieningen toetsen. Ook zal hier een risico analyse in worden meegenomen.

Functionele inspectie

Deze inspectie is vooral gericht op de stabiliteit en functionaliteit van het speeltoestel. Vanuit de veiligheidsnorm wordt geadviseerd om eens per kwartaal deze inspectie uit te laten voeren.

Visuele inspectie

Naast de veiligheidsinspectie en functionele inspectie wordt er ook aangeraden om maandelijks een visuele inspectie uit te voeren. Dit houdt simpelweg in dat er regelmatig gekeken wordt of er geen acute gevaren zijn. Hierbij kan gedacht worden aan gevolgen door vandalisme, frequent gebruik en/of weersomstandigheden.

Opleveringsinspectie

Deze inspectie wordt uitgevoerd om te kijken of het toestel op de juiste wijze gemonteerd is. De leverancier zorgt standaard voor een veiligheidscertificaat, montagehandleiding en onderhoudsvoorschrift bij levering van een speeltoestel. Ook zal de leverancier meegeven wat voor ondergrond nodig is en welke afmetingen het moet hebben. Om er zeker van te zijn dat alles op de juiste wijze is geplaatst en gemonteerd is het verstandig om een opleveringsinspectie uit te laten voeren door KS Speeltoestellen.

HIC meting

Een goed grondoppervlak kan ernstig letsel voorkomen. Daarom is het belangrijk om dit regelmatig te laten controleren. De dempingskwaliteit van de ondergrond kan verminderen door verschillende factoren zoals weersomstandigheden en intensief gebruik. KS Speeltoestellen kan deze dempingkwaliteit meten middels de Head Injury Criterion (HIC).

Inspectie door KS Speeltoestellen

KS Speeltoestellen is een inspectiebureau met SVS-gecertificeerde inspecteurs. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij precies waar we op moeten letten. Wij werken aan de hand van de Europese normen NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177. Van schommels tot glijbanen tot klimrekken, wij zijn uw partner voor alle speeltoestellen. Met ruim 150+ tevreden klanten die ons gemiddeld beoordelen met een 9,4 bent u bij ons aan het juiste adres.

Meerjarenplan inspectie

Nadat we een inspectie hebben uitgevoerd voor uw speeltoestellen kunnen we aan de hand van onze analyses bepalen hoelang het toestel mee zal gaan. Hieruit kunnen we een meerjarenplan afsluiten zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de veiligheid van uw speelvoorzieningen. KS Speeltoestellen neemt alle zorgen uit handen zodat de kinderen veilig kunnen spelen op uw terrein.

Logboek speeltoestel

Het is verplicht om een logboek bij te houden voor elk speeltoestel in de openbare ruimte. Indien u ons de inspectie laat uitvoeren houden wij een digitaal logboek bij. Hierin wordt alles gelogd wat er met het speeltoestel gebeurt. Denk hierbij aan de inspectie, het onderhoud en reparaties.

Veiligheidsnormen NEN1176 en NEN1177

De NEN1176 en NEN1177 zijn twee belangrijke normen die de veiligheid van speeltoestellen en ondergronden waarop ze geplaatst zijn, reguleren in Nederland.

De NEN1176-reeks omvat specifieke richtlijnen voor het ontwerp, de constructie, de installatie en het onderhoud van speeltoestellen. Deze normen zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat speeltoestellen veilig zijn voor kinderen om te gebruiken. Ze dekken verschillende aspecten, waaronder de materialen die worden gebruikt, de dimensionering van onderdelen, de afstanden tussen toestellen en mogelijke valhoogtes. Door te voldoen aan de richtlijnen van de NEN1176 wordt de kans op ongelukken en letsel geminimaliseerd, waardoor kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken.

De NEN1177 richt zich op de veiligheid van valdempende ondergronden rondom speeltoestellen. Dit omvat bijvoorbeeld kunstgras, houtsnippers, rubberen tegels en andere materialen die de impact van een val kunnen absorberen. De norm stelt eisen aan de dikte, het absorptievermogen en de duurzaamheid van deze oppervlakken, om ervoor te zorgen dat ze effectief beschermen tegen letsel bij een val.

Zowel de NEN1176 als de NEN1177 spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid van speelomgevingen voor kinderen. Door te voldoen aan deze normen kunnen speeltoestellen en hun ondergronden met vertrouwen worden gebruikt, wetende dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Veiligheidsnorm NEN14974

NEN-EN 14974:2019 “Skatevoorzieningen – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden” is een essentiële norm die gericht is op de veiligheid van skatevoorzieningen, zoals skateparken en skatebanen. Deze norm stelt gedetailleerde richtlijnen en eisen voor ontwerp, constructie, veiligheidsvoorzieningen, onderhoud en inspectie van skatevoorzieningen. Het doel is om ervoor te zorgen dat skatevoorzieningen voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waardoor een veilige en plezierige omgeving wordt geboden voor skaters van alle niveaus. Door te voldoen aan deze norm kunnen skateparken en skatebanen hun rol als veilige en leuke ruimtes voor skaters behouden.

Over KS Speeltoestellen

_

Om kinderen zorgeloos te laten spelen is het van belang dat zij dit veilig kunnen doen. KS Speeltoestellen draagt zorg voor het veilig stellen van uw speelgelegenheid. Dit doen wij door vakkundig inspecties en reparaties uit te voeren. Veilig spelen is prioriteit voor KS Speeltoestellen.

Waarom kiezen voor KS Speeltoestellen?

_

Waarom is KS Speeltoestellen de juiste keuze voor uw speeltoestellen? Onderstaand zetten wij onze bedrijfskenmerken op een rijtje.

  • Beoordeeld met een 9,4Klanten beoordelen ons met een 9,4
  • 20+ jaar ervaringOns team bestaat uit ervaren vakmannen
  • VeiligheidsnormenWij inspecteren en repareren op basis van NEN-1176 en NEN-1177
  • Gediplomeerde SVS inspecteurs⭐️⭐️SVS-gediplomeerde veiligheidsinspecteurs en monteurs
  • Inspectie, reparatie & onderhoudVoor alles rondom uw speeltoestellen
  • Uitstekende serviceWij staan bekend om onze klantgerichte service
over ons

Tevreden klanten

Onze recensies

_
UITSTEKEND
3 recensies op
bart oerlemans
bart oerlemans
2017-05-21
Zoals de naam al zegt: Service!
Erik Termeer
Erik Termeer
2014-06-21
Hallo Sinds 2 jaar laten wij onze speeltoestellen inspecteren en onderhouden door KS service. Wij zijn zeer goed te spreken over de geboden services en het proffesioneel advies. Een maatschappelijk verantwoordelijke ondernemer. Erik Termeer, groepsaccommodatie/ leer-werk boerderij de Looz Corswarem Hoeve, Heeswijk-Dinther
richard bosch
richard bosch
2014-06-12
Beste, 2 jaar geleden nieuwe speel toestellen in gebruik genomen die door de firma K.S.service en onderhoud geplaats zijn Middels deze Review wil ik laten weten dat wij daar zeer tevreden mee zijn . Ook de keuring en het onderhoud word goed en optijd uitgevoerd . Ook de mensen die het komen plaatsen zijn vertrouwd en vakkundig . Dus hier schrijft een absoluut tevreden klant . Namens Bestuur voetbalclub Avesteyn Richard Bosch

Vraag nu een offerte aan