Full 1
KS Speeltoestellen
KS Speeltoestellen
KS Speeltoestellen

Inspectie speeltoestellen

Full 1

Werkwijze

2. Afspraak inplannen

3. Uitvoer inspectie

4. Inspectie rapport

5. Onderhoud en eventueel reparatie

6. Digitaal logboek

Inspectie speeltoestellen

Om kinderen veilig te kunnen laten spelen, is het belangrijk de veiligheid van speeltoestellen, sportzalen en speelgelegenheden te waarborgen. Hiervoor is een periodieke inspectie vereist. Na deze inspectie stellen wij een overzichtelijk inspectierapport, en eventueel ook een logboek, samen. Hierin zijn alle inspectiedata, gebreken en reparaties terug te vinden.

Wat zijn de veiligheidseisen van speeltoestellen?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kijkt toe op het veiligheidsbeleid van alle speeltoestellen in Nederland. Volgens Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS artikel 14 en 15) moeten speeltoestellen in de (semi-)openbare ruimtes veilig zijn.

Als beheerder van de speeltoestellen bent u dus verantwoordelijk voor de veiligheid van deze speeltoestellen. Dit houdt in dat er een beheersplan is en dat deze nagekomen dient te worden. Verder zal er goed onderhoud nodig zijn en dit dient bijgehouden te worden in een logboek of actueel dossier.

Certificaat speeltoestellen

Verder moet een speeltoestel altijd voorzien zijn van een certificaat. Meestal wordt dit erbij geleverd door de fabrikant van het toestel. Mocht dit niet zo zijn dan moet dit éénmalig gekeurd worden door een Aangewezen Keuringsinstelling (AKI). Daarna worden de speeltoestellen jaarlijks onderhouden door een inspectiebureau.

Waar wordt op gelet bij een inspectie?

Bij KS Speeltoestellen inspecteren we onder andere speeltoestellen, funderingen en ondergronden. Bij speeltoestellen wordt gelet op verschillende aspecten zoals het vast zitten van de bouten, scherpe randen en slijtage. Bij funderingen en ondergronden wordt vooral gelet op bodemvrijheid, blootliggende funderingen en de demping van de ondergrond. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er komen nog veel meer aspecten aan bod bij een inspectie.

Wat zijn de verschillende soorten inspecties?

Er zijn verschillende soorten inspecties waar KS Speeltoestellen in gespecialiseerd is. Onderstaand zetten we ze even op een rijtje en lichten we deze kort toe.

Veiligheidsinspectie

Dit is de jaarlijkse hoofdinspectie. Hierin zullen we het veiligheidsniveau van de speelvoorzieningen toetsen. Ook zal hier een risico analyse in worden meegenomen.

Functionele inspectie

Deze inspectie is vooral gericht op de stabiliteit en functionaliteit van het speeltoestel. Vanuit de veiligheidsnorm wordt geadviseerd om eens per kwartaal deze inspectie uit te laten voeren.

Visuele inspectie

Naast de veiligheidsinspectie en functionele inspectie wordt er ook aangeraden om maandelijks een visuele inspectie uit te voeren. Dit houdt simpelweg in dat er regelmatig gekeken wordt of er geen acute gevaren zijn. Hierbij kan gedacht worden aan gevolgen door vandalisme, frequent gebruik en/of weersomstandigheden.

Opleveringsinspectie

Deze inspectie wordt uitgevoerd om te kijken of het toestel op de juiste wijze gemonteerd is. De leverancier zorgt standaard voor een veiligheidscertificaat, montagehandleiding en onderhoudsvoorschrift bij levering van een speeltoestel. Ook zal de leverancier meegeven wat voor ondergrond nodig is en welke afmetingen het moet hebben. Om er zeker van te zijn dat alles op de juiste wijze is geplaatst en gemonteerd is het verstandig om een opleveringsinspectie uit te laten voeren door KS Speeltoestellen.

HIC meting

Een goed grondoppervlak kan ernstig letsel voorkomen. Daarom is het belangrijk om dit regelmatig te laten controleren. De dempingkwaliteit van de ondergrond kan verminderen door verschillende factoren zoals weersomstandigheden en intensief gebruik. KS Speeltoestellen kan deze dempingkwaliteit meten middels de Head Injury Criterion (HIC).

Inspectie door KS Speeltoestellen

KS Speeltoestellen is een inspectiebureau met SVS-gecertificeerde inspecteurs. Met meer dan 10 jaar ervaring weten wij precies waar we op moeten letten. Wij werken aan de hand van de Europese normen NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177. Van schommels tot glijbanen tot klimrekken, wij zijn uw partner voor alle speeltoestellen. Met ruim 100 tevreden klanten die ons gemiddeld beoordelen met een 9,4 bent u bij ons aan het juiste adres.

Meerjarenplan inspectie

Nadat we een inspectie hebben uitgevoerd voor uw speeltoestellen kunnen we aan de hand van onze analyses bepalen hoelang het toestel mee zal gaan. Hieruit kunnen we een meerjarenplan afsluiten zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de veiligheid van uw speelvoorzieningen. KS Speeltoestellen neemt alle zorgen uit handen zodat de kinderen veilig kunnen spelen op uw terrein.

Logboek of actueel dossier

Het is verplicht om een logboek/actueel dossier bij te houden. Indien u ons de inspectie laat uitvoeren houden wij een digitaal logboek voor u bij. Hierin kunt u zelf ook alles inzien, zo weet u precies wat wij allemaal doen en wat er nodig is.

Kosten inspectie speeltoestellen

De kosten van het inspecteren van speeltoestellen loopt enorm uiteen. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal toestellen en terreinen. Elke situatie is daarin weer anders daarom geven wij u graag een offerte op maat.

Offerte aanvragen voor inspectie

Wilt u een inspectie uit laten voeren door KS Speeltoestellen? Vraag een offerte aan en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. Let op: om een offerte op maat te maken hebben wij wel de nodige informatie nodig, namelijk:

  • Aantal speeltoestellen
  • Aantal locaties
  • Datum laatste inspectie
  • Technisch Constructiedossier aanwezig?

Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. Heeft u dringende vragen? Neem dan telefonisch contact op.

Over KS Speeltoestellen

_

Om kinderen zorgeloos te laten spelen is het van belang dat zij dit veilig kunnen doen. KS Speeltoestellen draagt zorg voor het veilig stellen van uw speelgelegenheid. Dit doen wij door vakkundig inspecties en reparaties uit te voeren. Veilig spelen is prioriteit voor KS Speeltoestellen.

Waarom kiezen voor KS Speeltoestellen?

_

Waarom is KS Speeltoestellen de juiste keuze voor uw speeltoestellen? Onderstaand zetten wij onze bedrijfskenmerken op een rijtje.

  • Beoordeeld met een 9,4Klanten beoordelen ons met een 9,4!
  • 20+ jaar ervaringOns team bestaat uit ervaren vakmannen
  • VeiligheidsnormenWij voldoen aan de WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen)
  • Gediplomeerde SVS inspecteursSVS-gediplomeerde veiligheidsinspecteurs
  • Inspectie, reparatie & onderhoudVoor alles rondom uw speeltoestellen
  • Uitstekende serviceWij staan bekend om onze klantgerichte service
over ons

Tevreden klanten

Onze recensies

_
UITSTEKEND
3 recensies op
bart oerlemans
bart oerlemans
2017-05-21
Zoals de naam al zegt: Service!
Erik Termeer
Erik Termeer
2014-06-21
Hallo Sinds 2 jaar laten wij onze speeltoestellen inspecteren en onderhouden door KS service. Wij zijn zeer goed te spreken over de geboden services en het proffesioneel advies. Een maatschappelijk verantwoordelijke ondernemer. Erik Termeer, groepsaccommodatie/ leer-werk boerderij de Looz Corswarem Hoeve, Heeswijk-Dinther
richard bosch
richard bosch
2014-06-12
Beste, 2 jaar geleden nieuwe speel toestellen in gebruik genomen die door de firma K.S.service en onderhoud geplaats zijn Middels deze Review wil ik laten weten dat wij daar zeer tevreden mee zijn . Ook de keuring en het onderhoud word goed en optijd uitgevoerd . Ook de mensen die het komen plaatsen zijn vertrouwd en vakkundig . Dus hier schrijft een absoluut tevreden klant . Namens Bestuur voetbalclub Avesteyn Richard Bosch

Vraag nu een gratis offerte aan